De Dirigent

Ron Hanssen is afkomstig uit Rimburg waar hij saxofoon speelde bij fanfare Victoria. Hij studeerde aan het Conservatorium Maastricht de hoofdvakken piano, hoofdvak gehoor en solfège. Instrumentatie volgde Ron bij de Belgische Prof. Willem Kersters. Directielessen volgde hij bij o.a. Rien Rats, Sef Pijpers, Jos Besselink, Hans van den Hombergh, Emanuel Pleijers en Joop Schets.

In 1998 studeerde hij af in koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Daarnaast volgde hij diverse specialisaties en cursussen op het gebied van zang en koordirectie. Zangles heeft Ron gevolgd bij Ger Withag, Jo Schulte, Hebe Dijkstra en momenteel studeert hij zang bij de bas Jan Alofs.

Als zanger verleende hij in 2007 zijn medewerking aan de Mozart-Opera die Zauberflöte in de rol van Papageno.

Hij werkte samen met Opera Zuid, en diverse solisten zoals Jan Gooren, Elly Stalmeijer,  Irene Meeuwis, Ceacile Schouten, Mirjam Erkens, Henriette Feith, Joep Bröcheler en Claudia Couwenbergh.

In 1996 behaalde hij met Zangvereniging Vivente uit Venlo de titel Limburgs koor van het jaar. Met ditzelfde koor voerde hij in 1999 samen met het LSO het Stabat Mater van Joseph Haydn uit. Met de zanggroep Hebbus! behaalde hij in 2003 het hoogste aantal punten in de A-afdeling van het Limburgs Korenfestival.

Naast Animato dirigeert hij momenteel Gemengde Zangvereniging Meriko uit Horst-Meterik en is hij vaste gast-dirigent bij Coro Incanto uit Melick.